Дентални рентгенови снимки - City Dent Пазарджик

Дентални рентгенови снимки - City Dent Пазарджик

3д рентгеновите снимки могат да открият проблеми, които биха били пропуснати, само като погледнете в устата си, като например:

▪ инфекция в зъба или корена на зъба;

▪ кухини между зъби или под пломби;

▪ проблеми с развитието на зъбите и челюстта при деца и тийнейджъри, при които никнат постоянни зъби, ортодонтски проблеми;

▪ загуба на кост от тежко заболяване на венците.

Понякога рентгенови снимки са необходими като част от Вашето зъболечение. Когато реши дали да препоръча рентгенови снимки, вашият стоматолог ще вземе предвид фактори като:

▪ вашето текущо орално здраве, включително всички проблеми с устното здраве, които имате;

▪ вашата възраст;

▪ риск за кариес или заболяване на венците.

Вашият зъболекар трябва да препоръча рентгенова снимка, ако сте нов пациент. Рентгенови снимки помагат на вашия зъболекар да оцени вашето орално здраве и му даде нещо за сравнение, когато гледа на промените, които могат да настъпят по-късно.

Видове Рентгенови снимки

Има няколко вида зъбни Рентгенови снимки. Всеки от тях помага на зъболекаря да вижда различни области на устата си.

Общите рентгенови снимки, използвани в стоматологичния кабинет, включват сегментни, периапикални, панорамни и 3Д рентгенови снимки. Рентгенографиите снимки-сегментни помагат на зъболекаря да провери кариеса между задните зъби или под зъбните пломби. Те се вземат с малък филм или цифров сензор, който хапете със задните си зъби. Периапикалните рентгенови снимки помагат на зъболекаря да наблюдава условия под линията на венците, показвайки корените на зъбите. Те могат да се вземат от предни или задни зъби. Панорамните рентгенови снимки използват машина, която се върти около главата. Той произвежда дълъг филм, който показва цялата челюст и всички зъби в 1 изображение. 3д рентгеновите снимки дават на-пълна информация за зъбите и околозъбните тъкани. Те са най великото откритие в стоматологията. Задължителни са за поставяне на импланти и диагностициране на кисти, ставни проблеми и пародонтоза.

Тази технология отнема серия от изображения, за да създаде триизмерно изображение.

Безопасни ли са зъбните Рентгенови снимки?

Тъй като зъбните рентгенови снимки ни излагат на радиация, пациентите понякога се чудят дали са безопасни. Изложени сме на радиация от редица източници, дори слънцето, въздуха и почвата около нас

За да помогне за ограничаване на облъчването на щитовидната жлеза, когато правите рентгенови снимки, вашият зъболекар може да покрие гърлото ви със специална яка.

Бременните жени могат да се чудят дали зъбните рентгенови снимки могат да засегнат неродените им деца. Денталните Рентгенови снимки се считат за безопасни на всеки етап по време на бременността. Всъщност Американският конгрес на акушер-гинеколозите отбелязва, че забавянията без стоматологичното лечение, включително рентгенови снимки, може да доведе до по-сериозни проблеми като инфекция. Кажете на своя зъболекар. ако сте или може да сте бременна. Може да се използва защитно одеяло, което да покрие корема ви, когато се правят рентгенови снимки.

Заключение

Зъбните рентгенови снимки са безопасен начин да оставите вашия зъболекар да наблюдава условия извън повърхностите на венците, зъбите, бузите или езика. Те могат да му помогнат за кариес на зъбите, да наблюдават напреднала болест на венците, да наблюдават как се развиват зъбите на детето и много други. 

Имунодефицитни заболявания и последици за дентално...
Кога децата си смучат палеца? Обичайно поведение, ...