Интраорални скенери и техните предимства

Интраорални скенери

Интраоралните скенери имат специфични предимства, когато става въпрос за ортодонтско лечение.

  1. По-добро планиране на лечението

Интраоралните скенери предоставят на ортодонтите изключително точни цифрови отпечатъци, което позволява по-добро планиране на лечението и по-прецизни ортодонтски апарати. 3D цифровият модел, създаден от скенера, позволява на ортодонтите да видят зъбите и челюстите на пациента от всеки ъгъл, което улеснява диагностицирането и планирането на най-добрия курс на лечение.

  1. По-удобни уреди

Ортодонтските апарати като брекети и алайнери са изработени по поръчка, за да паснат на зъбите на всеки пациент, а точността на интраоралните скенери гарантира, че апаратите пасват удобно и сигурно. Това може да доведе до по-малко дискомфорт и по-бързо лечение.

  1. Подобрено изживяване на пациента

Използването на интраорални скенери в ортодонтията може да подобри цялостното преживяване на пациента. Пациентите вече не трябва да понасят дискомфорта от традиционните отпечатъци, а по-краткото време за лечение и по-удобните уреди могат да доведат до по-голямо удовлетворение на пациентите.

  1. Подобрена комуникация

Интраоралните скенери улесняват комуникацията между ортодонти и пациенти. 3D цифровият модел, създаден от скенера, може да бъде споделен с пациентите, за да им помогне да разберат своя план за лечение и очаквания резултат. Това може да помогне на пациентите да се почувстват по-ангажирани в процеса на лечение и по-уверени в своя план за лечение.

  1. Ефикасно наблюдение на лечението

Интраоралните скенери могат да се използват за проследяване на напредъка на ортодонтското лечение. Цифровите отпечатъци могат да бъдат сравнени с предишни сканирания, за да се оцени движението на зъбите и да се направят необходимите корекции в плана за лечение. Това може да доведе до по-ефективно време за лечение и по-добри резултати.

В заключение, ползите от използването на интраорални скенери в ортодонтията са ясни. Подобрената точност, комфорт и комуникация, улеснени от използването на интраорални скенери, ги правят основен инструмент в съвременните ортодонтски практики. Ако се нуждаете от ортодонтско лечение, попитайте вашия ортодонт в клиника СитиДент Усмивка за ползите от използването на интраорален скенер за вашия план за лечение.

СитиДент - Усмивка с образователна програма за дец...
Бруксизъм – причини и лечение