Навлизане на роботите в зъболекарската практика.

Роботи в зъболекарските услуги

 Понастоящем медицински роботи като хирургическата система "Да Винчи" се използват, за да помагат на лекарите да извършват различни операции, включително кардиохирургия. Медицински роботи могат да помогнат на лекарите да увеличат точността, безопасността и качеството на някои хирургични процедури, както и рехабилитацията и грижите за пациентите. Роботната стоматология обаче все още е в ранните етапи на развитие. 

През 2017 г. роботичният зъболекар в Китай поставя два зъбни импланта в устата на жена. Освен това, компанията Майами, базирана в Флорида, обяви миналата година, че е получила разрешение от Администрацията по храните и лекарствата в САЩ да въведе роботизирано подпомогната стоматологична хирургическа система, наречена "Йоми". 

Очаквате да почистите зъбите си и да седнете на стол с отворена уста, когато вместо зъболекар отсреща имате робот. Бихте ли желали да претърпите зъбно почистване, извършено от робот? Какво ще кажете за кореновия канал? 

Роботичните зъболекари имат потенциала да подобрят точността на различните стоматологични процедури. Подобна технология би могла да направи зъболекарската грижа по-достъпна в селски или по друг начин недостъпен район. И накрая, точно както автопилотните системи на самолетите позволяват на пилотите да се съсредоточат върху безопасността, роботите могат да освободят зъболекарите от непрекъснато подобряване на здравните практики и протоколи.

Консултация за импланти и безплатна 3D снимка в де...
Дентален 3D СКЕНЕР Planmeca Promax