СитиДент - Усмивка с образователна програма за деца

obrazovatelna-programa-za-deca-pazardzhik

Образователната програма за деца под надслов „Посещенията от училищата и детските градини в СитиДент – Усмивка са предназначени да образоват децата, в Пазарджик и региона, за важността на добрите навици за устна хигиена като миене на зъбите два пъти на ден, почистване с конец за зъби и редовни стоматологични прегледи.

Целта е да се научат децата да се грижат добре за зъбите и венците си от ранна възраст, което може да помогне за предотвратяване на често срещани проблеми със зъбите като кариес и заболявания на венците.“ – разказва д-р Неделчо Ситнов.

По време на тези посещения зъболекарският екип на СитиДент-Усмивка работи в тясно сътрудничество с учители и болногледачи, за да разработи увлекателни и интерактивни дейности, които са подходящи за всяка възрастова група. Тези дейности включват презентации, ролеви игри и демонстрации как правилно да се мият зъбите и да се почистват с конец.

Една от най-популярните дейности по време на тези посещения е сесията „покажи и разкажи“. Стоматологичният екип носи различни стоматологични инструменти и оборудване, за да демонстрира как се използват за почистване на зъбите и венците. На децата се дава възможност да видят и докоснат инструментите, което помага да се демистифицират стоматологичните процедури и да се намали безпокойството при посещение при зъболекар.

Стоматологичният екип също така предоставя информация за здравословни хранителни навици, които могат да допринесат за доброто здраве на зъбите. Те обясняват как сладките закуски и напитки могат да навредят на зъбите и насърчават децата да избират по-здравословни алтернативи като плодове, зеленчуци и вода.

Тези посещения не само предоставят на децата ценна информация за здравето на зъбите, но и спомагат за изграждането на доверие и разбирателство между децата и денталните специалисти. Децата се насърчават да задават въпроси и да споделят притесненията си относно денталните грижи, а зъболекарският екип отделя време, за да изслуша и отговори на техните въпроси и притеснения.

Като цяло посещенията от училища и детски градини ,както и посещенията на  по училищата и детските градини , организирани от СитиДент-Усмивка, са важна социална дейност, която е от полза за общността чрез насърчаване на информираността за здравето на зъбите сред по-младото поколение. Като учи децата на добри навици за орална хигиена и им предоставя знанията и инструментите, от които се нуждаят, за да се грижат за зъбите и венците си, СитиДент-Усмивка помага за създаването на по-здрава и по-щастлива общност.

Източник на новината: pzdnes.com

Как употребата на прополис влияе на устната кухина...
Бруксизъм – причини и лечение