Съвети за грижа за вашите зъби по време на път

Грижа за зъбите на път - City Dent

Независимо дали е голямо пътуване из Азия, работно пътуване до Канада или седмица във Фиджи, много хора обичат да пътуват. Да поемеш по пътя е забавно и отблагодаряващо се начинание, но когато живеете извън обичайната си среда, хигиенните ви навици, свързани с устата, може да излязат извън правия път. 

Ето как да се погрижим да се грижим изрядно за зъбите си по време на път. Преди да заминете - Поддържането на добро дентално здраве по време на пътуване започва преди да сте поели. Направете си профилактичен преглед. Уверете се, че няма малки проблеми, които могат да се влошат, докато сте далеч от вкъщи. Потвърдете отново дали сте застраховани. Пътната застраховка е важна инвестиция и е добра идея да проверите дали вашата полица покрива спешна стоматологична грижа. Запасете се с необходимото. Вашият комплект за здравето на вашата уста трябва да включва вашата изпробвана четка, чантичка за четката, която да има адекватен дренаж и вентилация, паста за зъби, в това число тубичка с такава големина, че да може да се съхранява в ръчния ви багаж (не повече от 100 милилитра), конец и дъвка без захар, която да използвате през времето, в което не можете да използвате четката. 

По пътя! Пътуването обикновено може да трае дълго. За да поддържате своите зъби искрящо чисти, докато сте на път: - Носете основните принадлежности за устна хигиена с вас. Сложете вашата четка за зъби и малка тубичка от паста за зъби в ръчния си багаж, за да може да миете зъбите си на летището или на автогарата. - Закусвайте, имайки едно наум. Твърде вероятно е да е налице доста време между две последователни измивания на зъбите по време на пътуване, затова помогнете на зъбите си, като избягвате захарни изделия и леки напитки. - Уверете се, че вземате достатъчно принадлежности за устна хигиена. 

Докато сте на път: Може да се насладите на ваканционни коктейли и да вечеряте навън, но не забравяйте да положите малко грижа за зъбите си след това.

- Проветрявайте своята четка за зъби. Оставянето на четката за зъби в нейната торбичка може да позволи на бактериите да проникнат в нея. Когато пристигнете до вашата крайна дестинация, извадете я и я поставете в чашка, за да може да изсъхне. 
- Спазвайте вашата устна хигиена. Не позволявайте на режима с два пъти дневно миене на зъбите да бъде нарушен, независимо от това колко много се забавлявате. Поддържането на добрия навик за миене на зъби, изграден вкъщи, е ключът към предпазването на вашите зъби, докато сте на почивка.
- Избирайте храна, която не е вредна за зъбите. Пътуването е често свързано с презадоволяване, но заради зъбите си се опитайте да намалите приема на сладкиши, десерти, шоколад и сладки напитки, включително плодови сокове. Вместо това изпробвайте богати на фибри зеленчуци и плодове.
- Дъвчете дъвка след хранене. Това е удобен начин за стимулиране потока от слюнка и за пречистване на хранителни частици от вашите зъби. 

Най-накрая, когато вече сте се прибрали вкъщи, може да запазите час при зъболекаря си и да проверите дали има някакво безпокойство относно здравето на вашите зъби. 

Консултация за импланти и безплатна 3D снимка в де...
Навлизане на роботите в зъболекарската практика.