Алайнери - съвременната алтернатива на брекети

Алайнери - съвременната алтернатива на брекети

Алайнери - алтернатива на брекетите

Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Те неусетно подравняват зъбите Ви, генерирайки микродвижения на зъбите към желаната позиция.
Резултатът: перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

  • Незабележими - Изработени от прозрачна пластмаса, незабележима от околните. 
  • Снемаеми - Комфорт по време на хранене и миене на зъбите. 
  • Индивидуализирани - След вземане на прецизен отпечатък на захапката. 
  • Хигиенични - Лесно почистване, безкомпромисна устна хигиена. 
  • Комфортни - Без метални винтове и кукички. 
За всяка възраст - Няма възрастови ограничения за лечение с прозрачни алайнери. 

Как протича лечението? 

Лечението протича в четири лесни и краткосрочни стъпки: 

1. Безплатен първичен преглед и консултация Безплатен обстоен стоматологичен преглед и обсъждане възможностите за лечение.
2. Снемане на дигитален отпечатък Снемане на дигитален отпечатък на дъвкателния апарат с помощта на интраорален скенер.
3. Детайлна втора консултация Подробен план на лечение: брой необходими шини, продължителност и разходи. Изработка на алайнерите след съгласие.
4. Начало на лечението Постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене 22 часа на ден. Подмяна на шините през 1-2 седмици.
5. Край на лечението Продължителност на лечението: стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

За мен ли е това лечение? 

Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Освен своята безспорна стойност за естетиката, алайнерите имат и важно значение за здравето на устната кухина, тъй като могат да коригират неправилна захапка или струпване на зъби и да спомогнат за цялостно подобрение на устната хигиена. За да установите дали Вашият случай е подходящ за лечение с алайнери, заповядайте на безплатен първичен преглед и консултация в Dentaprime City! 

Ще имам ли резултати с един комплект алайнери? 

Алайнерите неусетно и постепенно преместват Вашите зъби до правилната позиция, упражнявайки постоянен лек натиск върху тях. В процеса на лечение ще носите най-малко три комплекта алайнери, които се сменят всяка седмица. 

Колко време ще продължи лечението с алайнери? 

Резултати след 9 седмици лечение Резултати след 9 седмици лечение Повечето лечения траят 3-6 месеца, при по-тежки случаи – до 9 месеца. За да имате оптимални и бързи резултати трябва да сте изцяло отдадени на лечебния процес и да следвате препоръките на Вашия дентален специалист. В идеалния случай шините трябва да се носят 22 часа на ден, т.е. да се свалят само при хранене и миене на зъбите. Препоръката е да се носят минимум 16 – 18 часа на ден. 

Мога ли да се храня с тях?

Това не е необходимо. Тъй като прозрачните алайнери се свалят лесно, за вас няма никакви ограничения по отношение на храненето и консумацията на напитки. Само не забравяйте отново да сложите шините, когато приключите. 

А как се почистват шините? 

Добре е да почиствате алайнерите веднъж на ден с помощта на четка и паста за зъби. 

Усеща ли се болка или дискомфорт при носенето им? 

Носенето на прозрачни алайнери е лесно, удобно и безболезнено. В началото на лечението е възможно да имате странно усещане в устата за ден или два, докато свикнете да ги носите, а след това просто забравяте, че са там. 

Бърз начин да запазите час при зъболекар - www.zap...
3Д рентген или да сканираш зъбите в триизмерни изо...
изчакайте минута докато ние изпълним календара

Абонирай се за новини

Добавете имейл, на който ще получавате актуални новини, от нашия блог.

Menu