3D Рентген Xray - Дентална клиника City Dent

3D Рентген Xray - Дентална клиника City Dent

3D Rentgen Xray

Интегрирането на технология като компютърна томография с конусно лъче (CBCT) във нашата практика повишава способността ни за точна диагностика, правилно представяне и ефективно предоставяне на стоматологично лечение. С днешните CBCT системи забелязваме повишена скорост, яснота и качество на изображенията, намалени нива на радиационна експозиция и по-дълбока интеграция със софтуер за планиране на лечение.


Сега, когато разполагам с тази технология в офиса ни (Planmeca 3d Classic), напълно разбирам тези предимства и много повече. Въпреки това, преди да закупим и внедрим тази технология, искахме внимателно да обмислим плюсовете и минусите и възвръщаемостта на инвестициите с този тип оборудване. След като разгледахме тези съображения, установихме, че наличието на модул за образна диагностика на CBCT, който е лесно на разположение в нашата практика, може да ни помогне да увелича приемането на трудни клинични случаи и да подобрим грижата за пациента.

Колко пъти сме чували от нашите пациенти: "Док, не можете ли да направите този коренен канал?" или „извади този зъб"? Пациентите се чувстват комфортно с основните си зъболекари и не искат да бъдат препращани, освен ако не е абсолютно необходимо. Но без технологията, която ви позволява точно да визуализирате вертикалния счупване или пропуснат канал, който причинява дискомфорт на пациента, имате малък избор. Въпреки това, с правилната технология, вие сте по-добре поставени за диагностициране и справяне със ситуацията в рамките на вашето ниво на комфорт, като по този начин удовлетворявате пациента. И дори в онези ситуации, в които не ви е приятно да извършите определена процедура, точната диагноза и точната инструкция или препоръка към правилния специалист все още изграждат и повишават увереността на пациента ви във вашите способности.

Друг пример е новият спешен пациент, който представя на нашата практика силна болка. Няколко дни или седмици по-рано той казваше на предишния лекар по дентална медицина, че определен зъб причинява дискомфорт.Въпреки това, стоматологичният лекар не вижда индикации за зъбен кариес, инфекция, счупване, пропуснати ендодонтски лекувани канали или патология, тъй като той или тя не са имали CBCT система. Но тъй като имате правилния инструмент за работата, можете да се заемете с нужната причина за болката и да я визуализирате незабавно. 

Когато нов пациент представи моята практика за първоначален орален преглед, обикновено получавам 2-D или 3-D изображение, в зависимост от това, което той или тя изисква от лечението. С други думи, ако рутинен нов пациент дойде в практиката ни, тогава получаваме 2-D панорамно изображение. Поради ниската си доза и простотата, цифровото 2-D панорамно изображение остава незаменим инструмент за повечето стоматологични практики. И независимо дали сте общопрактикуващ лекар или специалист, компактна многофункционална система с множество зрителни полета може да покрие всички ваши рутинни панорамни нужди.

От друга страна, 3-D изображения могат да подобрят стандарта на грижа за ендодонтия, импланти, орална хирургия и ежедневни процедури от общата практика. Избираеми зрителни полета ви дават това, което ви е необходимо за по-бърза, по-точна, специфична за задачите диагноза. Можете да получите желаното изображение, докато контролирате размера, разделителната способност, областта на интерес и дозата. По отношение на дозата безопасността на пациента винаги е най-важният приоритет. 

Независимо дали става въпрос за консултация за имплантация за единичен имплант , множество импланти или реконструкция с пълна уста, усъвършенстван 3-D софтуер, като например CS 3D Imaging софтуера, ви предлага възможността да планирате практически поставянето на имплантанта по отношение на до височината, ширината и плътността на костите по отношение на анатомичните структури. След като бъде планирана, тази информация се преглежда с пациента по ясен и кратък начин, който е лесно разбираем (фигура 5). Според моя опит пациентите често заявяват, че не са знаели, че този вид технология е възможна дори в стоматологичен кабинет. Поради тези причини и повече открих, че приемането на пациентите се е покачило експоненциално.

Няма съмнение в моето мнение, че включването на CBCT във нашата практика подобрява грижите за нашия пациент, защото ви позволява да видите огромен набор от анатомични структури и състояния, които може би са били пренебрегвани по-рано. Само с двумерно изображение на област - независимо дали е за ендодонтска процедура, премахване на мъдрец или поставяне на имплант - сте малко ограничени. Въпреки това, с CBCT можете точно да идентифицирате допълнителен канал в зъба преди коренен канал, въртене на засегнат зъб преди екстракция или патология в определен сегмент от костта.

Алайнери - невидимите бреки, за една красива усмив...
Кампанията по безплатна силанизация на първите дъв...
изчакайте минута докато ние изпълним календара

Абонирай се за новини

Добавете имейл, на който ще получавате актуални новини, от нашия блог.

Меню

АНОНИМНА АНКЕТА

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ДЕНТАЛНА КЛИНИКА CITY DENT? ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!