Лечение на коренови канали

Не се безпокойте да ни потърсите за повече информация или въпроси, както и да запазите час при наши специалисти.
Image

Информация:

ЕНДОДОНТИЯТА е тази част от стоматологията, която се занимава с лечението на кореновите канали. Такова лечение се налага най-често при усложнен кариес. По принцип кариесът засяга само емайла и дентина на зъба, но ако инфекцията достигне пулпата (нерва) на зъба, се превръща в пулпит. А ако инфекцията излезе извън зъба, диагнозата става периодонтит – наличие на абсцес (гранулом), който се вижда на рентгенова снимка.

Лечението се провежда на няколко етапа. Първо се отваря зъба с местна упойка и се отстранява съдържанието на кореновите канали. Следва определяне на дължината им. Прецизното измерване е от изключително значение за успешното лечение на зъба. В дентална клиника Сити Дент се използва електронен апекслокатор, гарантиращ точни резултати. Следва почистване и оформяне на кореновите канали. В последния етап те се запълват със специални канало-пълнежни пасти и чрез обтурация (пломба) се възстановява дефекта, предизвикан от зъбния кариес. Понякога, при много големи пломби, може да се наложи изработване на корона, за да се предпази зъбът от счупване. Излекувани по този протокол, зъбите преживяват още дълги години в устата.

Профилактичният преглед е най-ефективният начин да се избегне лечение на пулпит. Не го пренебрегвайте! Нелекуването на пулпит води до развитие на гангрена, грануломи, лицев оток и интоксикация.

ПРЕЛЕКУВАНЕ НА КОРЕНОВИ КАНАЛИ - налага се, когато проведеното вече кореново лечение се е оказало неуспешно или са налице остри или хронични възпалителни процеси, грануломи и кисти.

Предлагани услуги:

Денталните услуги предлагани от Сити Дент - Пазарджик се извършват от професионални и отоговорни стоматолози и дентални специалисти.

Доверете се на нашите грижи за вашите зъби:
  • Естетични възстановявания
  • Металокерамични коронки
  • Изработване на зъбни протези
  • Почистване на зъбен камък
  • Лечение на коренови канали
  • Профилактика на зъби

Цени на услугите:

ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ

Почистване на зъбен камък - 70 лв.

Почистване на зъбен камък с Airflow - 100 лв.

Полиране с Airflow - 30 лв.

Избелване на зъби - 250 лв.

Лечение на пулпит на многокоренов зъб - 100 лв

Лечение на пулпит на на двукоренов зъб - 80 лв

Лечение на пулпит на еднокоренов зъб - 70 лв.

КОРОНИ И ПРОТЕЗИ

Изработване на металокерамична корона - 270 лв.

Изработване на циркониева корона - 290 лв.

Изработване на една протеза - твърда пластмаса - 390 лв.

Изработване на една протеза от мека пластмаса - Valplast - 590 лв.

Отстъпка с карта спрямо услугата от 5-10%

Image
Заповядайте в нашата дентална клиника! Ние сме млад и амбициозен екип от зъболекари. Нашата основна мисия е да се грижим за Вашата красива усмивка. Надяваме се да ви бъдем полезни!